Wat zijn de kenmerken van een epoxy vloer?

Ontzettend veel mensen geven er tegenwoordig de voorkeur aan om in hun woning gebruik te kunnen maken van een naadloze vloer. De zogenaamde gietvloer is dan de meest voor de hand liggende optie. Als ook jouw voorkeur uitgaat naar het realiseren van een dergelijke vloer zal je tot de vaststelling komen dat we een onderscheid moeten maken tussen twee verschillende soorten. Zo is er niet alleen de polyurethaan vloer, maar wat verder ook te denken van de zogenaamde epoxy vloer? Voor deze laatste geldt dat ze niet zelden door veel mensen en bedrijven wordt geprefereerd, maar hoe komt dat nu eigenlijk precies? We laten het je graag ontdekken hier op deze pagina.

gietvloer

Ze is naadloos en dus heel erg onderhoudsvriendelijk

Het eerste voordeel dat we kunnen aanhalen dat betrekking heeft tot de epoxy vloer heeft te maken met de naadloze eigenschappen waar ze zich door kenmerkt. Het zijn deze eigenschappen die er in de praktijk voor zorgen dat ze onder meer ontzettend eenvoudig te onderhouden is. Wanneer je de keuze zou maken om een vloer in je woning te plaatsen met groeven of voegen zal je tot de vaststelling komen dat deze naar alle waarschijnlijkheid erg lastig schoon te maken is. Dat is het gevolg van het feit dat het vuil zich vrij eenvoudig kan manifesteren in de voegen. Het gevolg daarvan is dat er nauwelijks sprake kan zijn van hygi├źnische omstandigheden, integendeel. Bij epoxyvloeren ontbreken deze naden of voegen wat als gevolg heeft dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn.

Je kan ze realiseren in een stijl naar keuze

De epoxy vloer kan in de praktijk worden gerealiseerd in een stijl naar keuze. Dat is meteen toch best wel anders dan wat veel mensen vermoeden. Het vermoeden bestaat immers bij velen dat dit niet mogelijk is omdat ze alleen de bekende, grauwe, grijze gietvloer kennen. Dat is dus niet juist. 

Tegenwoordig geldt voor de epoxy vloer dat ze gerealiseerd kan worden in een zeer groot aantal verschillende uitvoeringen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze in een groot aantal diverse situaties kan worden ingezet. Zo is het niet alleen mogelijk om ze te realiseren in een woning, maar komt ze bijvoorbeeld ook in zakelijke ruimtes prima tot haar recht. Niet voor niets wordt er al vele jaren in met name opslagruimtes en productieomgevingen van dit type vloer gebruik gemaakt.

Een epoxy vloer kent een prima levensduur

Wanneer je investeert in de realisatie van een nieuwe vloer zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat de nadruk daarbij altijd zal komen te liggen op de levensduur waarover ze dient te beschikken. Hoe kwalitatiever de vloer, des te optimaler de levensduur uiteraard zal uitvallen. Voor de epoxy vloer geldt dat ze er bekend om staat slijtvast te zijn. Dit zorgt ervoor dat ze prima bestand is tegen ook een relatief zware belasting. Bovendien is het ook interessant om te weten dat ze vocht- evenals waterdicht is. Ook slag- en stootvaste eigenschappen zijn toe te schrijven aan dit type vloer. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de keuze voor een vloer van epoxy al snel kan zijn gemaakt. 

Voor jouw nieuwe vloer kies je natuurlijk voor de vloeren van www.g-vloeren.nl.