Halve cilinder 

Halve cilinder

Bij een halve cilinder kunt u de deur aan één zijde afsluiten. Een halve cilinder wordt vaak toegepast in schuifdeuren, kasten (meterkast of voorraadkast) of een schuurtje. De standaardmaat van een halve cilinder is 10/30mm, maar er zijn ook verlengde halve cilinders verkrijgbaar.

Halve cilinder

Enkele halve cilinder 

U kunt een enkele halve cilinder kopen waarbij u sleutels geleverd krijgt. Bij deze optie is de halve cilinder met een aparte sleutel bedienbaar.

Gelijksluitende halve cilinder

U kunt er ook voor kiezen om een gelijksluitende halve cilinder te kopen. U kunt deze cilinder gelijksluitend laten maken aan een halve cilinder, dubbele cilinder of knopcilinder. De maat maakt niet uit, zolang u maar dezelfde kwaliteit en merk kiest. Het kopen van een set gelijksluitende cilinders geeft gemak, omdat u niet meerdere sleutels aan uw sleutelbos hoeft te hebben voor elke cilinder.

Halve cilinder op sleutelnummer 

In dit geval is uw huidige sleutel ook bedienbaar op de nieuwe halve cilinder. De cilinder wordt passend gemaakt op bestaande cilinders. Echter, bij het aanschaffen van een halve cilinder op sleutelnummer (deze dient u dan door te geven) dient u wel voor dezelfde kwaliteit en merk te kiezen als uw bestaande cilinders. Stel, u heeft alle sloten in uw huis van Pfaffenhain EA, dan kunt u een halve cilinder Pfaffenhain EA nabestellen op dit zelfde sleutelnummer. Het maakt dan niet uit of de andere cilinders dubbele cilinders of knopcilinders zijn en dat de maten anders zijn.